Poëzieweek

We leerden voorbije week meer over poëzie. Elke dag begon met een gedicht, waar de de kinderen van het eerste mee mochten zoeken naar ontbrekende woorden. Ook maakten ze elk een gedicht over een zelf gekozen dier. Wat hebben jullie dat goed gedaan 👍

Hoeraaa, 2021!

Wij wensen iedereen een schitterend, leerrijk en onvergetelijk 2021 toe! We hebben alvast samen geklonken om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten 🙂

Kerstfeestje!

Wat hebben we genoten van ons coronaproof kerstfeestje. Spelletjes spelen zoals: zing een kerstliedje, lach als een echte kerstman, speel de kerstmutsenrace,… pakjes opendoen, genieten van een lekker hapje en drankje,… alles was aanwezig om er een geweldig feestje van te maken. Nu genieten van een welverdiende vakantie!

Knutselen met zoutdeeg

Omdat we dit jaar geen lekkere pepernoten of speculaas konden bakken, hebben we toch eens met een deegje mogen werken. De ‘koekjes’ waren niet om op te eten, maar wel om in de kerstboom te hangen.

Sinterklaas

De sint kon jammer genoeg niet op bezoek komen dit jaar. Gelukkig had hij wel een filmpje en een brief achtergelaten waarop stond geschreven dat we enkele opdrachten moesten uitvoeren. Zo kregen we toch nog een leuk cadeautje én beleefden we een hele fijne dag!

Project: boten

De sint komt aan met de stoomboot. Dit was de ideale gelegenheid om ons een beetje te verdiepen in de boten. Ook hebben we zelf een boot in elkaar gestoken met afvalmateriaal. Zie hier onze fantastische resultaten!

Herfstwandeling?

Wat hebben we weer genoten van onze jaarlijkse herfstwandeling!

Ritme

Wij kregen onlangs een speciale opdracht van de juf: ons lievelingseten of -drinken op een ritme zetten in een kleine groep. Niet eenvoudig, maar o zo leuk!

Vrij spel

Wat is het toch heerlijk om af en toe eens lekker te spelen, tekenen, bouwen,… waar we zin in hebben. Om de 2 weken krijgen we dan ook een momentje de tijd om dit te doen. Genieten geblazen!