Bewegen is belangrijk, zeker nu!

Jullie kunnen op mijn pinterestsite 2 borden terug vinden. Een voor kleuters en één voor de lagere school. Hier staan verschillende oefeningen op die je kan doen.

Doe ze buiten bij dit mooie weer maar denk aan de corona-regels.

Pinterest van Annelies Pirard

Veel plezier

Juf Annelies

Zet je sportclub in de kijker

Vandaag waren we net dat tikkeltje sportiever dan andere dagen!

Omdat het vandaag ‘dag van de sportclubs’ was, begonnen we de dag met een opwarming en konden we op de speelplaats extra turnoefeningen doen.

Strapdag – al trappend of stappend naar school

http://www.strapdag.be/img/strapdagheader1.gif

Op vrijdag, 20 september 2019 was het STRAPDAG! Op deze verkeersveilige dag gingen kinderen al stappend of trappend naar school! De auto ging aan de kant met als gevolg meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. We wilden met dit initiatief de leuke aspecten van stappen en trappen extra in de verf zetten om zo kinderen en ouders te motiveren om zich op een duurzame en veilige manier te verplaatsen. Autovrije straten, woonbuurten, dorpspleinen en schoolomgevingen geven meer ruimte voor rust, groen, recreatie en ontmoeting. Strappen heeft een grote impact op het milieu en de mobiliteit. Daarnaast is stappen en trappen ook goed voor ieders gezondheid.

Als beloning voor hun inspanning kregen de stappende en trappende kinderen een leuke armbandje met slogan.

Aan alle strappende kinderen en ouders een dankjewel. Het was een groot succes!

Pasmoment

Zoek de verschillen. Zo hebben jullie al een idee van hoe het gaat worden. De kinderen waren alvast enthousiast.

Nieuwe turn T-shirten…

Wisten jullie dat jullie dit schooljaar allemaal de kans krijgen om een nieuw turn T-shirt te kopen. Hierop zal ons nieuw logo staan. Jullie kunnen dit tijdens de eerste week van september passen. De leerlingen waarvan het oude T-shirt nog past zijn uiteraard niet verplicht al een nieuw setje te kopen. Dit mag maar moet nog niet. Van zodra er een foto beschikbaar is zal ik deze hierbij plaatsen. Groetjes van Juf Annelies.