De voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van ‘voorleesrituelen’: elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt,… Wij hebben deze week dagelijks een voorleesmomentje ingelast, als afsluiter van de dag en nu gaan we proberen om er een vaste gewoonte van te maken! Om de Voorleesweek af te sluiten, nodigden we enkele ouders uit in om te komen voorlezen. Het zonnetje riep ons naar buiten en daar konden de kinderen genieten van een verhaaltje over de Sint. Dit was dan ook de ideale aanzet tot het schrijven van een brief aan de Sint… Wij zijn alvast benieuwd of de Sint al onze brieven gaat lezen en… beantwoorden!


Op verkenning in de buurt

In het 2de WO-thema van dit schooljaar gaan we op verkenning in de buurt. We gingen op leerwandeling en ontdekten verschillende soorten gebouwen: woningen, openbare gebouwen, handelszaken, nutsvoorzieningen en andere bijzonderheden in de buurt van de school. We bouwden met Lego een maquette van de schoolomgeving om zo te komen tot de plattegrond.

Herfstwandeling in de Lommelse Sahara

Vlak voor de herfstvakantie trekken we de natuur in op leeruitstap. We gingen op herfstwandeling richting de Lommelse Sahara om te genieten van de pracht van de natuur.

Beestig leuk met Lego!

Tijdens het techniekproject gingen we aan de slag met Lego. De leerlingen bouwden allerlei beestig leuke dieren. Omdat de beesten ook iets doen, leerden de leerlingen de software gebruiken en programmeren volgens stappenplannen. Bouwen en testen of het dier ook doet wat je vraagt. Lukt iets niet zoals je het bedacht, dan leer je bij door zelf uit te zoeken wat er mis is!