Paasontbijt + bezoek paashaas

Op vrijdag 29 maart 2024 kregen we door de ouderraad een heerlijk paasontbijt aangeboden. Dat smaakte natuurlijk! Even later kwam ook de paashaas even op bezoek. Hij had voor iedereen een lekker chocolade-ei bij.

Pyjamadag Bednet

Op vrijdag 15 maart 2024 kwamen we met z’n allen in pyjama naar school. Dit jaar deden we dit vooral om onze Lowie een hart onder de riem te steken. Hopelijk heeft het hem deugd gedaan!!!

Interactief boekenspel bibliotheek

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand fietsten we op maandagmiddag 4 maart 2024 naar de bibliotheek in Lommel. Daar speelden we een interactief boekenspel in het thema ‘Sport en spel’. Enkele medewerkers van de jeugdbibliotheek hielpen ons op weg. Per twee kozen we een groepsnaam en dan kregen we via een tablet een aantal opdrachten die … [Lees meer]

Inhouden

Om inhouden te kunnen meten moesten we natuurlijk aan de slag met maatbekers, trechters, allerlei flesjes en een heleboel water. Waar past nu precies 1 liter, 1 deciliter of 1 centiliter in en hoe verhouden deze inhoudsmaten zich ten opzichte van elkaar!? Dit vonden we niet zo gemakkelijk, hoor!!

Carnaval

Tijdens de carnavalsweek hadden we op maandag gekke haren. Op dinsdag droegen we veel fluo-kleuren. ’s Woensdags zagen we overal filmpersonages. Op donderdag gingen we aan de slag met recyclagemateriaal om ons te kleden en ’s vrijdags mochten we zelf kiezen.

Kerstversiering?

Op dinsdag 19 december ’23 mochten alle kinderen ‘versierd’ naar school komen en dit was het resultaat in onze klas. Top!

Eén tegen allen

In de namiddag deden we met de hele lagere school nog een gezamenlijke activiteit rond Sinterklaas. Alle leerlingen werden verdeeld over de 6 klassen. Ze moesten proberen om een heleboel opdrachten zo snel mogelijk in groep uit te voeren. Zo moesten ze spiekpiet en evenwichtspiet naspelen, een rebus en een woordzoeker oplossen, zelf een liedje … [Lees meer]

Cadeautjes van de Sint

Toen mochten we eindelijk de cadeautjes van de Sint openmaken. Joepie! We kregen een heleboel boeken, vooral strips (Yes!) om onze klasbibliotheek uit te breiden. Ook waren er nieuwe ‘puffer balls’, een springtouw en een evenwichtsbal om ons op de speelplaats bezig te houden. Dank u wel, Sinterklaas!!!

Bezoek van Sinterklaas

Op dinsdagvoormiddag, 5 december 2023 waren we allemaal ontzettend zenuwachtig, want Sinterklaas zou met zijn Pieten een bezoekje brengen aan onze klas. Eindelijk was het zover… De Sint kwam binnen en sprak ons allemaal toe. We beloofden flink ons best te doen op school en thuis. Dan toonden we de Sint hoe goed we kunnen … [Lees meer]

Alles met de bal

MOEV heeft voor de kinderen van de tweede graad een bewegingslandschap ontwikkeld rond de magische wereld van de BAL. Het is een voorbereiding op het aanleren van de klassieke balsporten in ploegverband. Het maakt gebruik van een uitgebreid gamma van verschillende soorten ballen (van knikker tot reuzenbal) en van een planmatige opbouw van verscheidenheid en … [Lees meer]