Vormselcatechese

VORMSELCATECHESE CENTRUM, KATTENBOS, HEESERBERGEN, WERKPLAATSEN 

Een jaarlijkse activiteit in het programma van de vormselcatechese is het bezoek aan Woon- en Zorgcentrum Hoevezavel. Op woensdag 22 januari 2020 bestormden de vormelingen met enkele mama’s WZC Hoevezavel in Heeserbergen. Deze bijeenkomst staat in het teken van dienstbaarheid en dienstverlening. 

Tom, Chris en Linde stonden ons op te wachten met een hartelijk welkom. 

Na een woordje uitleg en de indeling in 3 groepen waren we vertrokken voor een tocht door Hoevezavel. 

Linde nam de vormelingen mee naar de verschillende wooneenheden waar de bewoners die in de zitruimten stilletjes zaten te genieten overdonderd waren door het jonge geweld en zich afvroegen wat er toch allemaal te doen was. Dit werd snel duidelijk want onze vormelingen gingen bij hen te rade om samen de plaatjes uit vervlogen tijden te herkennen en bijbehorende vragen op te lossen. Een leuke activiteit voor jong en oud. 

Tom kon de vormelingen boeien met een uitgebreide toelichting over het reilen en zeilen in een bejaardenhuis. Wanneer komen mensen wonen in een verzorgingstehuis, wat kost het, wie doet wat, is er animatie voor de bejaarden, gaan ze op uitstap…..; onze 12-jarigen waren een en al aandacht en hadden vele vraagjes aan Tom. 

De derde groep maakte met Chris een rondleiding door het grote gebouw. Ze bezochten de kine-ruimten en de kelderverdieping waar zich de keuken, de wasserij en de parkeergarage bevindt. In de keuken mochten we uiteraard niet binnen omwille van hygiëne, want die staat in Hoevezavel boven alles.

Veel te snel was de middag voorbij. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde activiteit waar we iedereen voor willen bedanken. De vormelingen en hun ouders dat ze erbij waren. Ook dank u wel aan de lieve bewoners dat zij hun middagdutje opofferden om met ons de vragen op te lossen. Maar ook een dikke proficiat en heel veel dank aan Tom, Linde en Chris voor de tijd die ze voor ons vrijmaakten voor deze rondleiding en bezoek. Wat ons betreft tot volgend jaar!

Lisette Stalmans-Triki (catechist)

De vormelingen van Heeserbergen zeggen het als volgt:  

De vormelingen zijn samen met Lisette naar het rusthuis Hoevezavel geweest.  We werden opgedeeld in 3 groepen. Samen met een begeleider zochten we de bejaarden op.

We hebben samen met hen een vragenlijst ingevuld en leerden heel wat over vroeger: de naam van de kerk in Lommel-Centrum en de Heuvel, rare onderbroeken voor mannen! Over beroepen die je nu niet meer zo vaak tegenkomt en een recept voor pannenkoeken!

We weten nu ook wat smokkelen is! Dat moet spannend geweest zijn.

Daarna kregen we in de stille ruimte heel wat info over het rusthuis zelf: over de bewoners, over de ontspanning, over de kine, over de prijs voor het verblijf, over de verschillende personeelsleden die zorgen dat de bejaarden een mooie ‘oude dag’ hebben.

De rondleiding in het bejaardenhuis was ook interessant.  We zagen de wasserij, de kine-ruimte en de cafetaria.

Namens de vormelingen van school West (Heeserbergen/Werkplaatsen) Dankjewel!!!!!!

Jarid, Remy, Lore, Lore, Evi, Indi, Lise, Marit, Jarne, Torsten, Liam, Wout, Liam, Benjamin, Joppe, Imani, Dyem, Stef, Lars en Indy.

Met dank aan schrijfster Lise.

First Lego League

Zelfs in de vakantie kwamen deze toppers terug om te oefenen.
Ook bedankt Sylvia en kids voor jullie moeite en tijd!