Week van het bos

Wij deden met onze klas mee aan ‘Week van het bos’. De leerlingen moesten verschillende proefjes doen: evenwicht, snelheid, lenigheid, uithouding, … De foto’s zijn verstuurd naar ‘Week van het bos’. Nu nog even wachten of we gewonnen hebben…

Pompoen snijden

Niets mooiers dan een pompoen met een gezichtje voor bij Halloween. De leerlingen van onze klas deden dit heel erg goed. Kijk maar even mee.

Verkeerspark

Na al een lange tocht te hebben afgelegd naar de Kattenbosserheide, kwamen ’s middags aan bij het verkeerspark. Hier hebben we gezellig samen gegeten om daarna meer te leren over de verkeersborden, behendig te worden in draaien, remmen, … en terwijl we ons in het verkeer begeven, rekening te houden met borden, agenten, …

Proficiat aan iedereen en ook aan Mehmet. Hij bleef het langst op het parcours zonder fouten te maken.

Vegers voor vlinders

Weten jullie het nog?

Vegers voor vlinders wil zeggen dat we begonnen zijn met pijpenstrootjes uit te trekken. Eigenlijk uit te graven, want we hadden de wortels nodig. Doordat we deze tussen de heide uit hebben gehaald, blijft de heide groeien en bestaan en kunnen vlinders zich daar weer nestelen. Vlinders hebben namelijk: heide, bomen en lege grond nodig. Van de wortels van het pijpenstrootje hebben we dan de dag erna borstels (vegers) gemaakt. Vandaar de naam: vegers voor vlinders.

We waren dan wel heel vuil, maar we hebben heel goed gewerkt. Kijk maar mee naar het resultaat!

Museum de Oertijd.

Vandaag gingen we met de klas op uitstap naar Museum de Oertijd in de Kolonie. De leerlingen hebben super gewerkt. In de namiddag maakten we een wandeling, met gids, door de bossen van de Heuvelse Heide. Wie vond zijn aardappel terug?

De douchedruppel

Tijdens de les bewegingsexpressie wasten de leerlingen zich met één druppel water. Hopelijk kwamen ze een beetje proper thuis?!

Dag van de sportclub!

Op woensdag 18 september was het dag van de sportclub. Veel leerlingen kwamen die dag dan ook sportief naar school. Hier moesten we dan ook gebruik van maken. Juf Annelies zorgde voor de nodige opdrachten en wij gingen ze uitvoeren. Super tof!! De ene is al wat sportiever dan de ander natuurlijk… 🙂

Tijs liet ons nog enkele kunstjes zien met zijn hockeystick! Top!

Pakistan

Vandaag was er een mevrouw op bezoek die de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar wat meer vertelde over het leven in Pakistan. De leerlingen waren geboeid.

Bij afloop hebben we zakjes gekregen die de leerlingen meekrijgen om te verkopen. Eén zakje kost 5 euro. Elke leerling krijgt 10 zakjes mee. Dit om ervoor te zorgen dat de kinderen daar een eigen en goed leven kunnen leiden.

Enkele kiekjes…

Rara…

Welkom in 5A

Zijn jullie klaar om ook dit jaar weer te groeien?

Ik alvast wel!

Ik hoop dat we er een leuk en leerrijk schooljaar van kunnen maken!

Welkom in 5A!

Juf Ine

Afbeeldingsresultaat voor welcome cactus