Maandthema mei – juni

Ik ben blij dat ik ik ben

(Uit: Geluk voor kinderen van Leo Bormans)

Dipper – Mensen die blij zijn met wie ze zijn, zijn gelukkiger.

Pijler: MEZELF ZIJN

Er is altijd wel iets aan jezelf dat je wilt veranderen. Je denkt dat je te klein of te groot bent. Te dik of te dun. Te dom of te traag. Dipper is een mooie, kleine, lieve vogel. Hij kan onder water kijken en garnalen vangen. Maar hij wordt heel ongelukkig als hij denkt dat hij een heel grote vogel wil zijn of een grote vis. Hij is geen grote vogel en ook geen vis. Maar hij kan wel iets heel bijzonders: hij kan vliegen onder water en zwemmen in de lucht! Zo hebben we allemaal iets waar we heel blij om mogen zijn. 

Over welke van jouw eigenschappen ben je best tevreden? Wat zijn jouw talenten?

We starten zoals altijd een nieuw thema met het verhaal over één van de geluksvogels. Deze keer is Dipper aan de beurt. We zingen samen opnieuw het liedje ‘Gelukkig zijn’ van #LikeMe. Ook de jarigen worden in de kijker gezet.

Tijdens dit thema mogen de leerlingen aangeven waar ze goed in zijn, maar ze mogen ook vertellen wat hun werkpunten zijn. Hier gaan ze gedurende deze periode aan proberen te werken.