Maandthema november – december

Kaketoe: Jezelf verbinden met andere mensen

(Uit: Geluk voor kinderen van Leo Bormans)

Kaketoe – Mensen die een goede band hebben met anderen zijn gelukkiger

Pijler: RELATIES

Kaketoe wil eerst niet meespelen met haar zusjes. Ze wil enkel met rust gelaten worden. Als een grote vogel haar en haar zusjes bedreigt en Kaketoe wil pakken, bedenken de zusjes een plan. Zo helpen ze Kaketoe. Ze maken samen de grote vogel gek. Nu begrijpt Kaketoe dat het samen met haar zusjes veel leuker en veiliger is. Ze leert dat je gelukkiger bent als je een goede band hebt met anderen. Als je samen dingen doet en goed afspreekt, dan ben je samen sterker.

Met wie speel jij graag samen? Met wie werk jij graag samen? Wat zijn echte vrienden? Hoe kan jij anderen helpen of steunen?

We luisteren naar het verhaal van kaketoe en houden een klasgesprek over hoe wij verbonden zijn met andere mensen. Ook zingen en dansen we mee met het lied ‘Gelukkig zijn’ van #LikeMe.

De kleuters maken een praatstok en tijdens de muzische lessen maken de kinderen van het lager een knutselwerkje rond Kaketoe.

Verder gaan we met de hele school kerstkaarten maken voor bv. de mensen in het bejaardenhuis, de weggeefwinkel… We gaan er deze kaarten ook afgeven.

Afsluiten doen we met een kerstviering en een leuk en gezellig kerstfeestje in de klas.