September-oktober: Ik & jij, samen wij!!!

We starten het thema door iedereen welkom te heten op onze school. De nieuwe leerlingen worden voorgesteld en krijgen een rondleiding in onze school om zo kennis te maken met de verschillende klassen en leerkrachten.

Warme William wordt opnieuw voorgesteld aan iedereen. Hij knuffelt graag, luistert graag, krijgt graag briefjes, maakt tijd voor iedereen, houdt van blauw en zit graag samen op de bank. Ook de kinderen krijgen de kans om zichzelf aan de hele school te laten zien. Dit doen ze door een vlaggenlijn te maken met een zelfportret van iedereen.

In de kleuterklas wordt er een fotoboek gemaakt. Elke kleuter krijgt een pagina in het fotoboek. Hierop staan foto’s van zichzelf met hun familie en wat ze leuk en niet leuk vinden.

Aan de hand van een stellingenspel gaan de leerlingen van het lager en de oudste kleuters ontdekken wat belangrijk is voor de klasgroep of juist niet, wat ze graag doen of niet graag doen…

We sluiten het maandthema af met een toonmoment. Elke klas mag laten zien wat ze geleerd hebben uit het maandthema d.m.v. een dansje, een lied, een toneeltje, een knutselwerk, een kreet…