Januari – februari: Ik toon hoe ik me voel!

De kleuters duimen voor een prachtig jaar. In klei knutselen ze voor een ander kind een ster met een afdruk van hun duim.

Verder bespreken ze elke week een foto die een bepaald gevoel uitdrukt om zo te leren over de verschillende gevoelens. Hierbij wordt ook een verhaaltje voorgelezen om zo het gevoel verder te verduidelijken.

Tenslotte wordt er voor carnaval een ‘gekke bekkenmuur’ gemaakt. De kleuters mogen hun gekste snoetje laten zien. Hier wordt een foto van gemaakt en opgehangen in de gang.

Ook met de kinderen van het lager zetten we het nieuwe jaar goed in. Elk kind schrijft een wens op een briefje. Dit briefje wordt in de wensdoos gestoken, zodat iedereen er nadien een persoonlijke wens kan uitnemen.

Verder doen we nog een vragenspel en behandelen we verschillende stellingen rond gevoelens.

Tijdens de muzische lessen wordt er gewerkt rond het boek ‘Een boek vol gevoelens en 1 goudvis’ en wordt er een gevoelsmeter -of dobbelsteen gemaakt.

Tenslotte maken we een grote geluksmuur. Op een kaartje tekenen of schrijven de leerlingen wat ‘geluk’ voor hen betekent. Deze kaartjes worden verzameld op het bord in de gang.