Maandthema’s

Met onze school zijn wij ingestapt in het project van Warme William. Dit project willen we koppelen aan onze maandthema’s om zo nog meer te kunnen inzetten op het werken aan sociale vaardigheden. Per 2 maanden behandelen we een ander thema waar de kinderen allerlei opdrachten en activiteiten rond doen in de klas of met de hele school.

Hoe is Warme William zichtbaar op onze school?
  • – Op de speelplaats staat er een blauwe bank. Op deze bank kunnen kinderen even gaan zitten als ze zich ergens niet zo goed over voelen, om na te denken, om tot rust te komen, om een ruzie uit te praten…
  • – In elke klas staat er een briefjespot. De kinderen kunnen briefjes posten over zaken waar ze mee zitten en zich niet zo goed bij voelen. Door ze in de briefjespot te steken, schrijven ze hun zorgen van zich af. Dit gebeurt anoniem en de pot blijft gesloten.
  • – Bij de kleuters en het 1ste en 2de leerjaar is er de knuffelbeer Warme William. Als de kinderen ergens mee zitten, kunnen ze dit aan de knuffelbeer vertellen.
  • – Op de speelplaats hangen verschillende posters met een cartoon. Hierop staat een boodschap rond sociale vaardigheden. Deze cartoons veranderen wanneer een nieuw maandthema start.