Maandthema maart – april: Onze leefbare wereld

Tijdens dit thema staan we extra stil bij onze mooie natuur. We starten dit thema door onze speelplaats afvalvrij te maken. Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Ook gaan verschillende klassen gedurende deze 2 maanden op pad omzwerfvuil te rapen in de omgeving van de school. Een andere activiteit is planten en zaaien. Vol verwondering bekijken we hoe een klein zaadje kan uitgroeien tot een mooie plant.

Op vrijdag 31 maart hebben we een groot paasontbijt op onze school. Na het paasontbijt staat er een knutselactiviteit op het programma. Elke klas maakt een kunstwerk met materiaal uit de natuur. Hiervoor is het belangrijk dat de kinderen samenwerken. Tijdens het slotmoment wordt dit kunstwerk getoond aan de andere klassen.

De kleuters houden een project over het boerderijleven en gaan dan ook op schoolreis naar een boerderij.

Tenslotte gaan we met de hele school op lentewandeling op vrijdag 28 april. De kleuters gaan in het bos en naar het speeltuintje op Werkplaatsen. De leerlingen van het lager verplaatsen zich naar de Sahara. Tijdens de wandeling mogen de kinderen van de mooie natuur genieten en voeren ze allerlei opdrachten uit.